Bratara din argint – Prima mea bijuterie

Bratara din argint – Prima mea bijuterie

Am promis ca o sa astern povestea primei mele bijuterii, aici, pe blog, asa ca intr-un moment de relaxare, printre bijuteriile din showroom, unde imi place sa beau cafeaua in fiecare dimineata, simt ca trebuie sa va descriu cu lux de amanunte cat de fericita am fost cand am avut pentru prima data o bijuterie a mea.

Ramasesem la ziua in care mama mi-a spus ca o sa mergem sa imi aleg prima mea bijuterie, dupa ce si-a dat seama ca am facut o pasiune din a proba si a admira toate accesoriile pe care ea le avea. Coliere, inele, bratari sau cercei, nicio bijuterie a mamei nu ramasese nevenerata de Ioana, fetita de 8 ani care isi descoperise recent o noua pasiune.

Era vara, asa ca mi-am pus rochita care imi placea cel mai mult in acea perioada, caci era o zi speciala si am plecat catre magazinul de unde mama obisnuia sa isi aleaga bijuteriile. Eram atat de nerabdatoare, incat, desi scurt, drumul acela mi s-a parut o vesnicie. Am ajuns si dupa ce am intrat in magazin, m-am oprit in fata vitrinei cu bratari argint. Nu intamplator, pentru ca imi amintesc ca am vazut acolo 2 modele de bratari argint care mi-au atras atentia si al caror model am incercat sa il reproduc si sa-l aduc astazi printre bijuteriile de pe site.

Mi-am ales in cele din urma o bratara din argint lucrata foarte atent, finuta, care avea un pandant cu o buburuza ce m-a cucerit la prima vedere. Eu cu siguranta imi amintesc ca ziua aceea a fost printre cele mai fericite zile pe care le-am trait si probabil ca i-am transmis puternic acest sentiment si mamei mele. Adesea, cand ne revedem ne aducem aminte impreuna detaliile acestei zile, fiind una dintre cele mai frumoase amintiri, nu doar a mea, ci si a ei.
Acesta a fost practic primul pion in colectia de bijuterii si primul pas, chiar daca inconstient, catre visul devenit realitate si anume propria mea colectie de bijuterii, prin care sa fac fericite alte mii de femei ce impartasesc aceeasi pasiune.
Dragile mele, acum ca mi-am amintit aceasta intamplare atat de reprezentativa pentru Ioana de astazi, mi-ar placea sa stiu, voi va mai amintiti povestea primei voastre bijuterii?