Diferențele dintre bijuterii din argint rodiat și cele din argint simplu

Diferențele dintre bijuterii din argint rodiat și cele din argint simplu

Probabil că știi deja că îmi place să te surprind și să te țin la curent mereu cu ultimele tendințe în materie de bijuterii din argint. În același timp, calitatea este modul meu de a-ți mulțumi, așa că am avut grijă să caut cei mai buni și mai meticuloși producători, cu cele mai bune și mai noi aparaturi din industrie, și am negociat cu ei să creăm bijuterii fine și de calitate. 

Din ce în ce mai des în ultimii ani observăm tot mai multe etichete când vine vorba de bijuterii de argint. Sunt sigură că ai văzut cel puțin o dată la noi pe site sau în altă parte denumiri precum bijuterii argint 925 sau bijuterii argint sterling, bijuterii argint aurit, bijuterii argint rodiat etc.

Astăzi, vreau să ne oprim asupra bijuteriilor din argint rodiat, cel mai nou trend în materie de bijuterii, și să vedem care sunt diferențele calitative dintre argintul rodiat și cel simplu.

 

Ce este placarea cu rodiu și de ce este importantă?

Placarea cu rodiu este un proces chimic utilizat pentru a acoperi bijuteriile cu un strat subțire de rodiu, un metal prețios, dur și strălucitor. Placarea argintului cu rodiu se face printr-un proces numit galvanizare.

Rodiul este un membru al familiei platinei și este utilizat în bijuterii pentru a le conferi un finisaj alb strălucitor. Acesta poate dura ani de zile cu o întreținere redusă sau deloc. Partea interesantă este că rodiul este un metal nereactiv, care nu se șterge, decolorează și nici corodează.

Rodiul este cel mai de preț metal și este folosit și în industrie mai nou. Chiar și aurul alb este confecționat din aliaj de platină și rodiu.

Din punct de vedere vizual, nu există diferență între bijuteriile din argint rodiat și aur alb. Diferența este doar de preț. În plus, pentru bijuteriile din argint, diversitatea modelelor este mult mai mare. Acesta un metal prețios moale și se pot produce foarte ușor modelele. Totuși, argintul oxidează în timp și reacționează ușor cu diverse elemente din mediu. Nu te îngrijora, oxidarea este proprietatea naturală a argintului și este inevitabilă. Asta nu înseamnă că nu este argint de calitate sau că va rămâne oxidat. Oxidarea se curăță cu soluții speciale, iar argintul revine la forma inițială. Prin rodierea argintului, evităm această oxidare a argintului.

De ce sunt mai calitative bijuteriile din argint rodiat față de cele din argint simplu?

Rodierea sporește calitatea și durabilitatea bijuteriilor din argint. Nu-i așa că e minunat ca piesele tale preferate să aibă o durată de viață mai mare? Eu zic că da!

Și pentru că îmi place să-ți dau și ponturi personale, trebuie să-ți mărturisesc că eu m-am îndrăgostit iremediabil de bijuteriile placate cu rodiu. Chiar arată grozav în ureche, la gât, pe deget sau pe mână! Sunt mai fine și mai lucioase, asemenea unei oglinzi!

Un alt avantaj al rodiului care pe mine m-a scos din încurcătură este faptul că acesta este hipoalergenic. Cum eu am pielea sensibilă și predispusă la reacții alergice, acest procedeu a venit ca o ușurare în viața mea. Rodiul este un metal care nu provoacă reacții adverse la nivelul pielii, așa că poți purta bijuterii din argint rodiat în siguranță.

Așadar, draga mea, ce trebuie să reții este că bijuteriile din argint rodiat sunt apreciate pentru calitatea lor superioară, strălucirea deosebită, rezistența îndelungată și siguranța purtării. Toate aceste proprietăți sunt accentuate de placajul cu rodiu, metal prețios care conferă bijuteriilor aspectul de aur alb și o foarte bună rezistență la șocuri și zgârieturi.

P.S. Bijuteriile Ioana Preda sunt bijuterii vermeil, adică sunt placate, dar au ca metal de bază argintul, un metal prețios, comparativ cu bijuteriile aurite sau placate, care au la bază un metal comun.