Inele argint – 3 sfaturi pentru a le mentine ca noi cat mai multa vreme

Inele argint – 3 sfaturi pentru a le mentine ca noi cat mai multa vreme

Absolut toate bijuteriile noastre au nevoie de atentie si ingrijire speciala, daca ne dorim ca acestea sa existe in colectia noastra pentru o vreme cat mai indelungata. Insa, anumite categorii  de bijuterii, asa cum sunt de exemplu colectiile de inele argint, necesita ceva mai multa atentie din partea noastra.

Am ales sa vorbesc despre intretinerea categoriei de inele argint, tocmai pentru ca aceste accesorii sunt cele care intra cel mai des in contact cu apa, substante daunatoare, dar si materiale rigide. Si astfel, deja am mentionat principalii factori care ar putea afecta design-ul si materialul din care sunt realizate aceste accesorii, dar voi dezvolta in contiuare aceste idei si iti voi da 3 sfaturi de care ar fi recomandat sa tinem cont daca ne dorim sa pastram un timp indelungat toate modelele noastre de inele:

1. Locul in care le depozitam. Daca ne referim la aspectul bijuteriilor, un factor deosebit de important este locul in care acestea sunt pastrate. Este bine ca acestea sa nu fie expuse intr-o lumina excesiva si trebuie ferite de umezeala. Acestea fiind spuse, tragem usor concluzia ca cel mai potrivit loc in care putem pastra inelele, dar si alte accesoii, este cutia de bijuterii, capitonata cu materiale precum catifea, matase sau chiar bumbac. Mai pot fi folositi si saculeti din materiale fine, in care accesoriile noastre stau in siguranta. Evita sa le depozitezi impreuna, unele peste altele, pentru ca bijuteriile se vor zgaria.

Pentru ca avem tendinta de a scoate inelele atunci cand ne spalam pe maini sau cand facem dus, aminteste-ti sa le iei intotdeauna de pe etajerele sau din dulapurile din baie, pentru ca aburul le va face sa isi piarda din stralucire.

2. Curata-le atent. Pentru a nu pune in pericol de degradare materialul si implicit aspectului bijuteriilor, foloseste doar o carpa moale atunci cand vrei sa le cureti. Evita frecarea excesiva a suprafetei lor si nu apela la metoda traditionala de curatare cu pasta de dinti, deoarece, pentru ca este abraziva, aceasta poate diminua efectul stralucitor al bijuteriilor.

3. Atentie mare la bijuteriile cu pietre. Pietrele sunt si mai pretentioase decat metalul din care este realizata bijuteria, astfel incearca sa eviti loviturile si contactul cu materiale dure, abrazive. Nu in ultimul rand, trebuie sa specific si ca substantele chimice pot afecta felul in care arata bijuteriile noastre. Astfel, iti recomand sa pui deoparte bijuteriile cand folosesti substante care le-ar putea deteriora.