Inelele: Reguli de Eticheta vs Fashion Icon

Inelele: Reguli de Eticheta vs Fashion Icon

Orice femeie poarta pe degete aceste mici bijuterii, care in ciuda dimensiunilor au puteri nebanuite. Adesea, aud ca atunci cand vine vorba de inele sau orice alte bijuterii, trebuie sa existe niste reguli pentru a le purta. De acord, cumva ele nu pot fi aruncate si combinate oricum, dar mai este oare cazul sa vorbim despre multitudinea de „restrictii” in materie de bijuterii care limita posibilitatile cu ani in urma?

Cautand pur si simplu cateva idei despre regulile de eticheta asociate cu purtarea diverselor modele de inele argint, aur sau orice alt metal, am gasit diverse articole care subliniau aspecte precum:

Numarul inelelor recomandat: 2 pe aceeasi mana, 3 in total. Deci… daca porti mai mult de 3 este considerata o alegere de prost gust. Cu acest lucru nu pot fi de acord! Inteleg ca nu putem asocia oricum aceste bijuterii, insa acest aspect nu ne limiteaza la purtarea a doar 3 inele. Am vazut foarte multe femei in ultima perioada care combina un numar destul de mare de inele argint, iar efectul este wow, deloc de prost gust.

Varsta: Persoanelor tinere li se recomanda purtarea unor inele subtiri, delicate care sa scoata in evidenta pielea catifelata, in vreme ce persoanelor mai in varsta le sunt recomandate inelele mari, care muta atentia de la maini catre dimensiunile impunatoare. Asadar, daca esti o femeie tanara, sa nu mai porti inele statement? Sau daca esti o femeie in varsta, sa nu porti inele delicate? Eu cred ca asta tine mai mult de stilul personal si nu de niste reguli impuse.

In ziua de astazi, atunci cand gasim moduri inovatoare de a purta inelele, ele se vor transforma mai degraba intr-un fashion icon decat intr-o incalcare a regulilor de eticheta. Stilul personal ar trebui sa fie cel care dicteaza aceste „reguli” nescrise, care ne vor asigura un outfit pe cinste indiferent de evenimentele/situatiile pentru care ne pregatim tinutele.