Sfaturi pentru ca bijuteriile tale din aur să dureze mai mult timp

Sfaturi pentru ca bijuteriile tale din aur să dureze mai mult timp

Când te gândești la bijuterii din aur, probabil că tot ce îți vine în minte este strălucirea și valoarea acestora. Aurul este, fără îndoială, un metal special, deoarece este rar, scump și are o durată de viață lungă. Cu toate acestea, există mai multe modalități prin care poți optimiza durata de viață a modelelor tale de bijuterii aur. Dacă ai grijă de ele în mod corespunzător, acestea pot dura chiar o viață întreagă. În acest articol de pe blogul Ioana Preda vei afla câteva sfaturi simple pentru a-ți face bijuteriile tale din aur să dureze mai mult timp.

Păstrează-le uscate

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru ca bijuteriile tale din aur să dureze mai mult timp este să le păstrezi uscate. Purtarea unei bijuterii care nu este uscată poate duce la coroziunea metalului, reducând astfel durata de viață a acesteia. Prin urmare, înainte de a-ți pune bijuteriile asigură-te că ai pielea uscată și că ele sunt la rândul lor uscate. De asemenea, trebuie să fii atentă atunci când te speli pe mâini. Dacă ai optat pentru un inel din aur, ar fi bine să îl scoți înainte de a te spăla pe mâini.

 

Evită contactul cu substanțele chimice

Substanțele chimice folosite pentru curățare pot duce la decolorarea sau la pătarea bijuteriilor tale din aur. Prin urmare, evită să îți stropești bijuteriile din aur cu substanțe chimice, cum ar fi parfumurile, detergenții și insecticidele. Dacă lucrezi cu substanțe chimice, asigură-te că bijuteriile tale sunt ținute departe de acestea.

Nu purta aceeași piesă în fiecare zi

Deși aurul este un metal durabil, nu este indestructibil. Prin urmare, trebuie să ai grijă cum poți bijuteriile din aur. Purtarea aceleiași bijuterii în fiecare zi poate duce la zgârieturi și la pierderea strălucirii acesteia. De asemenea, zgârieturile îți pot face bijuteriile mai puțin atractive și mai puțin valoroase. Prin urmare, trebuie să variezi piesele de bijuterii pe care le porți zilnic. Dacă porți bijuterii din aur în timp ce practici sport, asigură-te că le scoți înainte sau cel puțin ai grijă să nu le uzezi.

 

Nu le expune la căldură extremă

Căldura extremă este dușmanul bijuteriilor din aur. Aceasta poate face ca bijuteriile tale din aur să se topească, ceea ce duce la pierderea valorii. Prin urmare, trebuie să ai grijă când porți bijuteriile din aur în timp ce faci diverse activități, inclusiv gătit sau plajă.

Nu împrumuta bijuteriile nimănui

Ar fi bine să ai grijă să nu lași alte persoane să îți poarte bijuteriile. Dacă dorești să îți lași prietena să îți poarte lanțul, inelul sau cerceii este o idee bună să le verifici înainte ca ea să le pună. Ideal ar fi să nu împrumuți nimănui bijuteriile tale din aur pentru că există riscul ca acestea să se deteriorieze sau să se piardă. Dar chiar și dacă o faci, sfatul meu este să o faci doar cu persoanele de încredere.

 

Aurul a fost folosit pentru a face bijuterii de mii de ani. Este un metal rar și special care este folosit pentru a face bijuterii frumoase și valoroase. Dacă ții cont de aceste sfaturi, bijuteriile tale din aur vor dura mai mult timp și te vei putea bucura de ele chiar și toată viața.