#Manifest: Nu vreau sa platesc taxe abuzive – prefer sa iti ofer tie o reducere de 40%

#Manifest: Nu vreau sa platesc taxe abuzive – prefer sa iti ofer tie o reducere de 40%

Fapt:

Printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a adoptat legea conform careia incepand cu data de 30 iunie 2018, bijuteriile din metale pretioase precum bijuterii de argint vor putea fi comercializate in Romania doar daca au aplicata si marca statului.

Cum stau lucrurile in realitate?

Voi incerca sa fiu cat mai succinta si cat mai clara in a explica ce presupune aceasta ordonanta si cum te afecteaza atat pe tine, cumparator, cat si pe mine.

Desi am urmat un curs acum 2 ani pentru a-mi putea pansona singura bijuteriile si am obtinut toate acreditarile in acest sens, consumand timp si bani pentru cursuri acreditate, ordonanta de urgenta imi anuleaza dreptul. Din 16 aprilie nu mai am dreptul de a pansona, fiind obligata sa predau pansonul statului. Ce ineamna lovitura aceasta pentru mine? Inseamna ca timpul, banii si resursele investite acum 2 ani sunt acum nule.

De acum, ANPC pansoneaza si verifica bijuteriile (chiar si cele de pana in 2 grame), percepand o taxa variabila, intre 1 si 21 lei pe fiecare piesa din categoria bijuterii argint. In cazul bijuteriilor Ioana Preda, taxa abuziva poate ajunge la 15 lei/produs.
Tot procesul de verificare si pansonare poate dura pana la 14 zile, perioada in care stocul va fi blocat, iar tu nu vei mai putea comanda modelele tale favorite. Daca asta parea destul de grav, statul mai are o veste: ANPC nu-si asuma nici o vina daca, pe parcursul procesului de pansonare, bijuteriile vor suferi stricaciuni sau defectiuni. Ce parere ai despre asta? Eu zic ca este cu siguranta vorba de lipsa de respect fata de tine, in primul rand. Gandul ca numarul pieselor tale favorite din categoria bijuterii din argint este posibil sa se reduca (nimeni nu stie cu cat), este ingrozitor pentru mine si sunt convinsa ca si pentru tine.

Practic, conform noilor reguli, incepand cu luna iulie, fiecare bijuterie va avea 3 marci: marca de stat ANPC, marca de responsabilitate a ownerului si marca de argint 925. Aceasta regula va fi valabila nu doar in Romania, ci si in statele membre ale Uniunii Europene.

Totul este revoltator! De ce face statul asta daca tot el este cel care in trecut a oferit un numar limitat de acreditari pentru pansonare?

Decat sa platesc taxe abuzive la stat, pana pe 30 iunie, prefer sa iti ofer tie o reducere de 40%. Cauta pe site #manifest, adauga in cos si beneficiaza de reducerea aplicata.